Catering


Leo Catering

Cateraar stimuleert mensen tot gezonde lifestyle

Leo Catering bestaat bijna twintig jaar en legt vanaf dag één nadrukkelijk de link tussen voeding en vitaliteit. In aanvulling op een vers aanbod eten en drinken wil Leo mensen inspireren tot een meer gezonde leefstijl. De app NewU is een nieuwe feature van de lifestylecateraar van Nederland.

‘Sinds de coronapandemie veranderen de kantoorbehoeften continu’, constateert Tjen van Ee, die samen met zijn broer Damon het familiebedrijf runt. ‘Je ziet dat steeds meer organisaties van hun mensen verlangen dat ze toch minimaal drie of vier keer per week op kantoor aanwezig zijn. En daarbij gaat het veel meer dan voorheen om ontmoeting, interactie en overleg. Een rechttoe-rechtaan kantoor, met een bedrijfsrestaurant dat alleen van 12 tot 2 open is, volstaat niet meer. Er moet ruimte zijn voor ontspanning en de catering moet bijdragen aan goed werkgeverschap.’

De kracht van Leo

Binnen deze omgeving komt de kracht van Leo Catering tot z’n recht, vindt hij. ‘Adviserend én uitvoerend. Voeding is de basis voor het welzijn en de vitaliteit van medewerkers. Een gezond en uitgebalanceerd dieet verbetert de productiviteit en energie van werknemers. Gezonde voeding is de sleutel tot succes.’

Hij benadrukt dat het cateringaanbod van Leo altijd in overleg met een opdrachtgever tot stand komt. ‘Wij dringen niks op. Dat doen we ook niet bij de gebruikers zelf. We informeren mensen over voeding, bijvoorbeeld met kaartjes op de lunchtafels met informatie over voedingsinname.’

Het aanbod wordt altijd volledig vers bereid op de locatie, met bijvoorbeeld koffie van een barista en vers bereide, luxe lunches. Aanvullend is er een gekoeld aanbod via de onbemande Grab & Go-formule. ‘Dat alles koppelen we aan maatwerk, flexibiliteit en persoonlijke aandacht’, vult Tjen aan. ‘Die elementen samen maken dat we in de MT1000 (een ranglijst samengesteld door MT/Sprout, red.) op 2 staan als beste cateraar van Nederland.’

Tien ‘energizers’

Leo Catering vraagt aandacht voor een gezonde lifestyle in brede zin. Voeding is daar een cruciaal onderdeel van, maar ze kijken ook verder dan alleen voeding. Met onder meer masterclasses op locatie vergroot Leo bij mensen de kennis over leefgewoonten alsmede het bewustzijn van het effect op hun vitaliteit. ‘We stimuleren tot een gezondere lifestyle zonder te betuttelen.’ Die workshops zijn gericht op tien verschillende ‘energizers’, te weten: voeding, slaap, beweging, humor, passie, ontspanning, sociale interactie, thuissituatie, werk gerelateerde aspecten en zingeving.

Vervolgstap

Met de app NewU zet de cateraar een vervolgstap. Die app biedt gebruikers praktische handvatten om aan de slag te gaan met meer dan 250 leefgewoonten. De activiteiten variëren van mentale gezondheid, sporten en slaap tot roken en voeding. ‘De app brengt je eenvoudig in aanraking met je lifestyle’, zegt Tjen. ‘Het is echt ultra laagdrempelig. Van het drinken van een glas water als je wakker wordt tot elke dag fruit eten. Hiermee helpen we organisaties en medewerkers om echt met vitaliteit aan de slag te gaan. Het is onderdeel van onze dienstverlening en kost de werkgever niets extra.’

‘Met catering en lifestyle kun je het verschil maken’

Beloningen

De technieken van NewU zijn gebaseerd op wetenschap en bedoeld om doelen te bereiken in gedrag en gezondheid. ‘Alle informatie die de app opslaat is in de basis alleen voor de medewerker beschikbaar en nooit voor de werkgever’, benadrukt hij. ‘Alleen als je er zelf voor kiest om resultaten te delen, is dat zichtbaar voor je collega’s.’

Zo kunnen individuele collega’s maar ook teams onderling bijhouden hoe ze scoren op bepaalde aspecten. Bovendien kan de werkgever óf Leo via de app beloningen verstrekken op bepaalde prestaties, zoals een gratis smoothie bij de lunch als je op de fiets naar je werk bent gekomen. Een ander voorbeeld is korting op de lunch als je daaraan voorafgaand een wandeling van minimaal 10 minuten maakt. ‘Bewegen vóór het eten heeft immers een bewezen positieve invloed op je vetgehalte’, zo verklaart Tjen de beloning.

‘We stimuleren tot een gezondere lifestyle zonder te betuttelen’

Verschil maken

Binnen Leo Catering merken ze aan de groei van de portefeuille dat ze de juiste snaren raken. ‘Op de krappe arbeidsmarkt hebben werkgevers steeds meer moeite om mensen te binden en te boeien’, ziet Tjen. ‘Catering en lifestyle zijn elementen waarmee je het verschil kunt maken. Zeker omdat wij de invulling ervan altijd aanpassen aan de situatie.’

Hij verwijst nogmaals naar de MT1000-ranglijsten, waar Leo Catering de eerste plaats heeft behaald op het onderdeel klantgerichtheid. ‘Dat is alleen te danken aan de mensen op de vloer. Met onze Teamcoaches en Restaurantcoaches hanteren wij een zeer persoonlijke aanpak. De Restaurantcoach ondersteunt het team op locatie, de Teamcoach richt zich zowel op het team als op de opdrachtgever. Met z’n tweeën bestieren zij maximaal 15 locaties; ze zijn dus minimaal één keer per twee weken op locatie. En als het nodig is vaker, bijvoorbeeld om nieuwe teamleden te laten wennen aan de standaarden van Leo.’

Dit artikel is gesponsord door Leo Catering.