In de spotlight 
Dionne Bakker, foodservice- & hospitalityadviseur bij HTC Advies

'Een vibemanager kon weleens het beroep van de toekomst worden'

Wie is Dionne Bakker?

Ik ben een enthousiaste hotello van 29 jaar. Nadat ik ben afgestudeerd aan TIO Amsterdam, ben ik gaan werken in diverse functies bij een grote cateraar. Sinds september 2022 werk ik als adviseur bij HTC Advies. Samen met mijn vriend Denzel woon ik in Amstelveen. Ik hou van gezelligheid en sta graag in de keuken om voor familie en vrienden te koken. Daarnaast doe ik graag een lesje bodypump in de gym.

Mooiste plek op aarde?

Als liefhebber van zon en eten is mijn favoriete plek het Griekse eiland Rhodos. Hier heb ik tijdens mijn studie stagegelopen. Zo ben ik verliefd geworden op het lekkere eten, relaxte leven en de vriendelijke mensen van dit eiland.

Belangrijk focuspunt in je werk?

Ik ben veel bezig met de waarde van gezond en lekker eten en drinken in de bedrijfsomgeving. Nu we elkaar daar weer meer ontmoeten, is hier gelukkig meer aandacht voor. Ik zou willen dat het in alle organisaties hoog op de agenda staat. Omdat het bijdraagt aan de vitaliteit van mensen en verbindt en inspireert. 

Optimale kansen voor Facility Management?   

De meeste kansen liggen in het creëren van een hospitality vibe in de werkomgeving. En dan gaat het niet over de stoel, de tafel of het stopcontact, maar over het creëren van een sfeer of ambiance die maakt dat mensen zich prettig voelen en fijn samenwerken. Eigenlijk zou je hiervoor een vibemanager moeten aanstellen. Dat kon weleens het beroep van de toekomst worden.  
 

  Benieuwd wie er voor Dionne allemaal in de spotlight hebben gestaan? Kijk op Facto.nl
 

Belangrijkste doorbraak in Facility Management?

Dat is true pricing in de bedrijfshoreca. Onderzoek laat zien dat als we de verborgen kosten zichtbaar maken, consumenten veel vaker dan we denken bereid zijn de echte prijs voor een product te betalen. Zo kunnen we uiteindelijk de verborgen kosten omlaag brengen. Communicatie is in deze ontwikkeling key.

Mooiste project en grootste blooper?  

Mijn mooiste project was de overgang naar een nieuwe cateraar van een groot theater, midden in de zomer binnen zes weken gerealiseerd! Met minder plezier denk ik terug aan het moment dat ik een glas rode wijn liet vallen over het colbert van een prominente gast bij de VIP-catering van Ajax in de Johan Cruijff ArenA…

Favoriete boek en restaurant?

‘Made to stick - why some ideas survive and others die’. Een boek van Chip & Dan Heath, over hoe een idee een succes kan worden. En ken je Neni in Amsterdam? Restaurant met internationale vibes, heerlijk eten en leuk team. Aanbevolen!