Recensie podcast

Recensie

Podcast de Werkcast

Sinds januari van dit jaar is de Werkcast te beluisteren; een podcast gemaakt door Wisse Stenchlak en Herman Knevel. Afleveringen duren rond de 40 minuten en er staan nu twaalf afleveringen online. In hun eerste aflevering geven Herman en Wisse aan dat zij ongeveer 30 afleveringen gaan maken.

In 2018 bezocht ik de eerste Transdisciplinary Workplace Research Conference. Drie dagen lang was ik in gesprek met professionals met een andere achtergrond dan ik zelf heb, maar die dezelfde passie voor de werkomgeving delen. Het was een verrijkende ervaring. Datzelfde gevoel krijg ik tijdens het beluisteren van de Werkcast. Wisse en Herman spreken met uiteenlopende gasten over heel diverse onderwerpen, maar altijd met een relatie naar de gebouwde omgeving en workplace. Van hybrid hospitality en communityvorming tot de stad als speelplek en van het kantoor als eventlocatie tot de impact van connected worlds in de Metaverse. Leidende thema’s zijn innovatie en de toekomst van werk.

Herman en Wisse kennen hun gasten en dat hoor je terug in de toon van het gesprek. Het zijn prettig informele gesprekken die een beetje ‘waaieren’. Gasten worden niet beperkt tot het onderwerp waar ze expert in zijn, maar ook bevraagd op andere ontwikkelingen. Dat geeft het gesprek iets spontaans, overigens zonder dat het gesprek verzandt. Knap gedaan!

Ik was van plan er twee te luisteren voor deze recensie maar heb ze inmiddels alle twaalf gehad en hoop dat er snel weer nieuwe afleveringen online komen. Heb jij ook een brede interesse en een passie voor de gebouwde omgeving? Dan kan ik deze podcast van harte aanbevelen.  Je vindt de Werkcast op Spotify of via Google Podcasts.

Website: https://app.springcast.fm/podcast/werkcast

 

Dit zeggen de podcasters zelf over de podcast

Wij zijn Herman en Wisse, twee kritische workplace vrienden die een gezamenlijke passie delen voor innovatie. Samen met onze gasten maken wij dé podcast over de toekomst van werken, plekken waar mensen werken en hoe mensen werken. Alles komt voorbij: van slack tot metaverse, en van digital nomads tot filerijders. Van stenen tot hospitality en van corporates tot ondernemers.

Recensent: Hester van Sprang, hoofddocent/onderzoeker bij de masteropleiding Facility & Real Estate Management bij Saxion Hogeschool en partner bij MeerWaarde Huisvestingsadvies.

Hester van Sprang